2013. július 10., szerda

Miért van a blog?


Egyik olvasónk kérdezte, miért van a blog. A ZEN-ről ezer helyen lehet olvasni, mi mégis egy újabb ZEN-nel kapcsolatos blogot indítottunk. Jó kérdés, de nem megválaszolhatatlan.
Az Oxigén Hotel**** & ZEN Spa nem csak egy hotel és főleg nem csak egy wellness hotel!
Meleg vizes medencék, jakuzzik, élményfürdők sok helyen vannak, de olyan, ahol a ZEN diszkréten, de érezhetően körbelengi a vendégeket, nincs több Magyarországon!
A bloggal azt szeretnénk elérni, hogy mielőtt vendégeink ellátogatnak hozzánk, ne
csak a weblapunkról szerezzenek információkat, hanem itt a blogban is olvashassanak az egyedülálló ZEN Spa-ról, ami a távolkeletet idézi fel oly módon, hogy a wellness részlegben minden a ZEN-ről, a letisztultságról szól, egy kicsi buddhista körítéssel.
Jelen vannak a távolkelet stíluselemei, amik a spa szikár minimalizmusát oldják.
Medence minden wellness szállodában van, de olyan, ami nem süllyesztett, hanem egy gigantikus kádhoz hasonlít, sehol sincs.A szállodáról készült képeken jól látszik, hogy hatalmas üvegablakok biztosítják a fény szabad áramlását (ami kifejezetten zen tanítás), és rálátást engednek a már híressé vált zen kertre.


A Bükk fenyőfái tövében kuriózum egy ilyen japán kert, aminek harmóniája megnyugtatja a lelket.


Szeretnénk részletesen mesélni a ZEN Spa-ról, és a ZEN kertről, hogy kedves vendégeink úgy érkezzenek meg hozzánk, hogy sok-sok információ birtokában vannak, akik pedig már jártak nálunk, újra átélhessék élményeiket, és újabb információkkal gazdagodjanak.
Órákon át mesélhetnénk a Csikung-ról, ami az életerő, a belső energia művelése, a hagyományos kínai gyógyászat legősibb eleme.
Az Oxigén Hotel****Zen Spa egy angol vidéki stílusban épült szálloda, ahol egy másik világgal is találkozhatnak az idelátogatók.
Bízunk benne, blogunk minden kérdésre választ ad majd, de ugyanúgy, ahogy a szálloda is csak elegánsan, finoman lehetőségeket biztosít egy új világba való betekintésre, így a blogban is közérthetően, inkább meseszerűen írunk erről az európai ember számára alig ismert, de izgalmas világról.
Szó lesz majd mindenről, ami ZEN-nel kapcsolatba hozható. Célunk, hogy a régmúltról is meséljünk, de az is, hogy napjainkban milyen megjelenési formái vannak a ZEN-nek az élet különböző területein.
Ebbe beletartozik a már említett kert, a lakberendezés, a teázás, és még sok más.
Tervezzük, hogy Dínó szemével is körbenézünk a szállodában, de ez legyen meglepetés.
Könnyed olvasmányos írásokat teszünk közzé, hogy mindenki számára élvezhető, és érthető legyen. Azok pedig, akik a ZEN-nek nagy ismerői, bízunk benne kellemesen fognak szórakozni blogunk olvasásakor.

Végül, mint mindig egy történet:
Ideje a meghalásnak

Ikkyu zen mester, már kölyök korában is nagyon eszesnek bizonyult. Tanítójának volt egy drága teáscsészéje, ritka, antik darab. Úgy esett, hogy Ikkyu eltörte ezt a csészét, és rettentő zavarba jött. Meghallván mestere lépteit, a háta mögé dugta a cserepeket. Mikor a tanító megjelent, Ikkyu megkérdezte tőle: - Miért kell az embereknek meghallniuk?
    - Ez természetes dolog - magyarázta az idősebb férfi. - Mindennek meg kell halnia, s csak bizonyos ideig élhet.
    Ikkyu ekkor elővette a törött csészét, és így szólt:
    - Az Ön csészéjének ideje lejárt.